U Dubaiju planiraju autobuse i automobile bez vozača

Zvaničnici Ujedinjenih Arapskih Emirata objavili su će se do 2030. godine više od 25 odsto saobraćaja u Dubaiju odvijati u automatskim automobilima bez vozača.

U Dubaiju je registrovano više od milion i po vozila, i nije neobično videti Ferarije koji, pored Lamborginija, čekaju na semaforu. Prestonica UAE je već uvela najsavremeniji metro sistem bez vozača koji je prevezao 178 miliona ljudi u prošloj godini.

Foto: travelandleisure.com

Testoviautomobila RS LOGO

“Pametnu tehnologiju” koriste neki od proizvođača najluksuznijih vozila i razvija se takvom brzinom da plan zvaničnika UAE nije nerealan.

Automobili “bez vozača” mogli bi da naprave velike probleme hiljadama vozača taksija na ulicama Dubaija, jer su zvaničnici naveli da se nova strategija ne bazira na privatnim automobilima, već na taksi vozilima, autobusima i drugim javnim.

U saopštenju šeika Muhameda Bin Rašida Al Maktuma koje je objavila državna agencija WAM, navodi se da bi “pametan saobraćaj” smanjio troškove prevoza i iskorenio saobraćajne nezgode.  Izvor: N1. Beta

RAZMISLITE DOBRO DA LI VAM VAŠ DRAGI MAJSTOR PREPORUČUJE AUTO KOJI SE NAJVIŠE, ILI AUTO KOJI SE NAJMANJE KVARI. PUNOLETNI STE.

Mogu da rešim i vaše dileme, i glavobolje oko izbora automobila. Vaš Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Menjam kola na 2 godine

Polovni automobili: Civic ili S60?

Yaris, Jazz ili C3?

Kupujem Megane IV – Zašto samo 3,5 za kvalitetu?

Pitanje iz Mostara: Što kupiti za 7000 eura?

Rabljeni Scenic, C4 ili 500L?

Rabljena Škoda Yeti TSI loša kupnja?

Koji je bolji: Astra H ili Focus II?

Pitanje iz Splita: Da li Volvo XC60 vrijedi 39.000 evra?

Testoviautomobila RS LOGO

Volvo