Kupila sam nov auto – Kako da razradim motor?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, htela bih da vas obavestim da sam kupila nov auto, naručila sam belu Giuliettu 1.6 JTDM. Crvena koju su imali u ponudi je bila vise bordo nego crvena, tako da sam se ipak odlucila za belu, jer joj ta boja isto jako lepo stoji. Pre nego sto sam je narucila, obavila sam jos jednu test voznju, malo duzu, u gradskim uslovima i na autoputu, vozila sam je i malo zustrije, i zakljucila da je to verzija sa kojom cu biti zadovoljna. Istina, necu moci da je vozim 200km/h, ali i 180 km/h nije lose. 🙂 Obrtni momenat je zaista odlican, tako da imam osecaj da vozim snazniji automobil.

Za kraj, htela bih da vas pitam da li imate neke savete za mene u pogledu toga kako bi trebalo da je vozim u periodu razradjivanja? Prodavac mi je rekao da prvih 1 000 km ne bi trebalo da vozim preko 3 000 obrtaja i da je to jedino sto treba da imam u vidu. Da li to i vi mislite?

Hvala vam mnogo na svim dosadasnjim sugestijama i analizama koje su mi olaksale put do novog automobila. Bicu slobodna da vas preporucim svojim prijateljima.Lep pozdrav.

Testoviautomobila-RS-LOGO

Testirali smo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovana gospođo (ime i prezime poznato redakciji), želja svakog novopečenog vlasnika automobila jeste da “srce”, odnosno motor njegovog ljubimca, pređe što veću kilometražu pre generalnog remonta. Mnogi ne znaju da već prvih mesec dana pogrešne razrade motora može znatno smanjiti život agregatu, te da se navike većine srpskih vozača katastrofalno odražavaju po zdravlje agregata.

alfa-najbolji-autoNov agregat traži umereno doziranje gasa u prvih 2.000 km. U prvih mesec dana vožnje ne smete previše opterećivati pokretne delove motora, jer je za njihovu razradu potrebno određeno vreme. Dok novi motor radi, zbog trenja dolazi do brušenja kliznih površina i taloženja metalnih nečistoća u ulju. Zato većina proizvođača automobila u motor sipa takozvano “ulje za razrađivanje”, koje se posle relativno kratkog intervala zamenjuje standardnim uljem, svakako nakon ispiranja motora. Kod dizel motora treba biti još obazriviji, i nežniji, jer dizelaši teže, sporije postižu omtimalnu radnu temperaturu, a nakon toga je potrebno još nekoliko minuta da se postigne i optimalna radna temperatura ulja u agregatu.

Nov motor uvek traži postepenu razradu, nemojte to zaboraviti.

U toku razrade motora, obrtaji radilice ne smeju preći polovinu maksimalnih mogućih obrtaja. Ukoliko je crveno polje na obrtomeru na 4,500 o./min., u prvih 2.000 km vožnje nemojte opterećivati motor sa više od 3.000 o./min., posebno ne na duži vremenski period. Ako u periodu razrade agregata konstantno “terate” motor na visoke obrtaje, znatno ćete mu smanjiti životni vek. Naravno, redovno proveravajte nivo ulja u karteru, jer je to od presudne važnosti za dug život vašeg agregata. Može da se desi da motor u periodu razrade, u prvih 1 000 km potroši znatno više ulja nego što fabrika propisuje, ali to ne treba da vas zabrinjava, u periodu razrade je sve to u granicama tolerancije.

Imajte uvek na umu da hladan start znatno skraćuje vek svakog agregata.

U prvih 2 000 km, izbegavajte da vozite automobil na kratkim relacijama, odnosno sve kraće od 10 km gradkse vožnje, je za motor naprezanje, a posebno za nov motor.

Foto: Branka Todorović

aleksandar-todorovicUkoliko često startujete motor zbog kratkih relacija u gradu, obavezno skratite interval zamene ulja. Imajte na umu da samo jedan hladan start troši motor kao 15 sati rada na optimalnoj radnoj temperaturi. Da dobro ste pročitalili, nije greška.

Ulja niskog viskoziteta bolje podmazuju motor kod nižih temperatura i omogućuju brže postizanje radne temperature. Sa uljem gradacije 15W – 40 motor se zagreva nakon 25 km, a sa 10W – 40 upola kraće. Izbegavajte vožnju u zimskim uslovima, jer tada motoru treba mnogo više vremena da postigne radnu temperaturu.

Filter za vazduh je takođe veoma bitan i treba ga menjati čim se zaprlja. Naši vozači mnogo greše jer ga čiste, na primer, komprimovanim vazduhom, čime se nečistoće utiskuju dublje u filter. Zbog toga motor ne može pravilo da “diše”, što se negativno odražava na potrošnju, a još više na vek motora. Gledajte da kupujete originalni filter vazduha, jer on sprečava da nečistoće dođu u motor, a ta prljavština može biti opasna za motor.

Visoki obrtaji znatno skraćuju život svakom motoru – gas do poda “ubija” agregat!

Životni vek motora u velikoj meri zavisi od težine vaše noge na gasu.Tečna vožnja produžava vek motoru, a pored toga trošite i manje goriva. Najvažnije od svega jeste da pratite tok vožnje i vozite prosečnom brzinom, odnosno – da pratite ritam koji nameću drugi vozači. Uvek koristite zalet: mnogo je bolje, odnosno štedljivije, da ubrzate automobil na ravnoj deonici puta pre početka uspona, kako bi vas “pogurala” inercija i da biste izbegli da poterate motor u visoke obrtaje. Ovo navedeno sve već znate, ali samo želim da potvrdim, ono što već primenjujete u vožnji.

Veoma je važno da vredno menjate stepene prenosa naviše, najkasnije na “završetku obrtnog momenta”. Kod benzinskih agregata je to oko 4.000 o./min. radilice, a kod vašeg dizelaša se maksimalna sila isporučuje na 2.000 o./min. Zato već preko 2.500 o./min. odaberite viši stepen prenosa, ako vozite na ravnoj deonici puta, odnosno na oko 2.800 o/min, ako ste na usponu.

Imajte na umu da visoki obrtaji naprežu motor i da su nagla ubrzavanja štetna, kao i teranje obrtaja radilice u crveno polje na obrtomeru.

Kvalitet motornog ulja i njegova redovna zamena od primarnog su značaja za dugovečnost motora. Uvek, ali uvek kupujte originalno ulje, najbolje u ovlašćenom servisu.

Turbo punjač se vrti i do 250.000 o./min. zbog čega je, nakon parkiranja, potrebno ostaviti motor da radi još pola minuta na praznom hodu, kako ne bi došlo do “toplotnog šoka”, odnosno oštećenja ležajeva i vratila. Isto tako, agregati sa turbo punjačima su veoma osetljivi na turiranje hladnog agregata, jer je potrebno izvesno vreme da se postigne optimalno podmazivanje. Motorno ulje je kod atmosferskih motora u kontaktu s temperaturama višim od 300°C, a kod agregata sa turbo punjačem – i preko 500°C.

Motori sa unutrašnjim sagorevanjem rade na principu pretvaranja hemijske energije (goriva) u toplotnu. Najefikasniji motori pretvaraju tek oko 30% toplotne energije u mehanički rad, i to u idealnim uslovima i na potrebnoj radnoj temperaturi. Dostizanje radne temperature ne traje dugo, pa ravnomerno opterećivanje agregata u tom intervalu od nekoliko minuta predstavlja jednu od tajni dugovečnog života motora. Ključ dobrog i dugog radnog veka agregata jeste u efikasnom podmazivanju, koje je najkritičnije u prvim minutima rada motora. Uloga i kvalitet ulja veoma su važni, jer se sa uljem smanjuju trenja i trošenja pokretnih delova motora. Veoma je važno i da u kružni tok ulja pod pritiskom ne dospeju nečistoće, metalne čestice i produkti sagorevanja, koji bi trebalo da ostanu na filteru ulja, a koji uvek treba menjati sa zamenom ulja.

Nov motor traži umereno doziranje gasa u prvih 2.000 kilometara. Poštujte to pravilo.

OVO JE SAMO DEO ODGOVORA. KOMPLETAN ODGOVOR JE POSLAT GOSPOĐI DIREKTNO NA MEJL. 

Testirali smo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB

Testoviautomobila-RS-LOGO

Uspešan BG sajam:Prodato 2000 automobila!

VW – Hostese – Sajam automobila u Beogradu 2015

Renault – Premijere: Kadjar i Espace

Svi mi kažu beži od Francuza – Zašto?

Passat 2005 ili Ford Mondeo?

Obrtni moment – Šta je to?

Izbor polovnog automobila: Auris ili Corolla?

Kakav je Peugeot 307 2.0 HDI 66KW ?

Ivana Topalović zasenila FIAT 500X

Andreja doo nudi najbolje akumulatore na sajmu – 2015

Ako i vama treba detaljna analiza nekih automobila, precizno poređenje na nekolikostranica, onda pošaljite pitanje u rubriku Pitajte Aleksandra Todorovića (klikni ovde).

Saveti: Potrošnja ulja u motoru

Upozorenje!: 90% oglašenih automobila ima vraćenu kilometražu

Polovnjak: VW Golf IV

Koji je idealan Euro 3 polovnjak?

TESTIRALI SMO: Renault Clio IV 1.5 DCI

TESTIRALI SMO: Nissan Juke 1.2 DIG-T

TESTIRALI SMO: novu Toyotu Yaris 1.3

TESTIRALI SMO: Škoda Rapid 1.2

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

foto-todorovic-renoPlivajući zamajac: problem na Octaviji 1.9 TDI

Da li kupiti Mondeo 1.8 TDCI sa 143.000 km?

Kakva je ova Honda Civic iz oglasa?

Da li vredi kupiti VW Touran 1.9 TDI iz 2007.god?

Kupujem polovan auto: Cruze Vs Fluence

Kakva je ova Corsa iz oglasa? Da li je Golf IV dobra kupovina?

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

Plivajući zamajac: sve prevare 

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajca

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Foto: Aleksandar Todorović – Sajam automobila – Beograd 2015

peugeot-slikao-todorovic

Volvo

1 komentar

  1. Bojan Petrovic

    Todorovicu par pitanja za vas. Sredjujem auto iz 1971 god. Ford je u pitanju, motor je generalno sredjen koje ulje preporucujete za razradu. I po vasem misljenju koje zavarivanje je bolje i dugotrajnije MIG ili TIG. Unapred hvala Petrovic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.